Over ons

Delft Robotics wil robotische oplossingen toegankelijk maken voor elke taak voor elke onderneming door turnkey systemen te leveren.

Onze oplossing

Door gebruik te maken van industriële robotarmen en 3D beeldverwerking ontwikkelen wij binnen enkele maanden systemen die met productvariatie om kunnen gaan. Dit maakt het mogelijk om herhaalbare en arbeidsintensieve taken te automatiseren, die tot kort geleden alleen door mensen uitgevoerd konden worden. Robotisering komt daarmee ook binnen handbereik voor het MKB.

Conventionele automatisering is niet toegankelijk voor kleinere bedrijven. Vooral in West-Europa kunnen kleinere productiebedrijven competitief blijven door in staat te zijn om snel hun productielijn aan te passen aan een snel veranderende markt. Dit vraagt om een nieuwe manier van automatiseren, die het mogelijk maakt om snel aanpassingen te maken in de productielijnen.

Door gebruik te maken van robotische armen met verschillende sensoren zoals 3D camera's, ontwikkeld Delft Robotics oplossingen op maat. Het gaat daarbij meestal om oplossingen die met conventionele technieken onmogelijk of te duur zijn om te ontwikkelen.

Dankzij onze systemen zien onze klanten nieuwe mogelijkheden. Grote bedrijven zoals Philips en Boeing en overwegen daarom 'reshoring' van hun productieprocessen. Dat wil zeggen dat de productie die in de afgelopen jaren naar lagelonenlanden verplaatst is, weer terugverplaatst wordt naar Nederland om door robotsystemen uitgevoerd te worden.

Onze technologie

Omgaan met product- en omgevingsvariablen

Slimme robotsystemen, ookwel 'smart' of 'intelligent' genoemd maken gebruik van een combinatie van technologieën waardoor rekening gehouden kan worden met de omgeving. De robotsystemen van Delft Robotics maken gebruik van 3D vision en een arm met 'six dimensions of freedom'.

Met behulp van een 3D camera wordt een opname gemaakt van de werkruimte. Hiermee wordt bepaalt waar de producten zich bevinden en in welke houding ze liggen. Vervolgens maakt de six dimensions of freedom robotarm het mogelijk om het product op de juiste manier te verwerken. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verplaatsen, verpakken, rangschikken of verpotten.

Op deze manier bieden de robotsysytemen van Delft Robotics een oplossing voor het omgaan met variatie, zowel in de omgeving als in het product. Een product kan bijvoorbeeld verschillende vormen of oneffenheden hebben, zich op verschillende plaatsen in de ruimte bevinden of zich in verschillende houdingen binnen een ruimte bevinden.

Flexibel en efficiënt gebruik van ruimte

Robotsystemen zijn flexibel in gebruik in vergelijking met een productielijn. De software van een robot is namelijk gemakkelijk te herprogrammeren. Op deze manier is het niet nodig om een volledig nieuwe productielijn op te zetten. Een ander bijkomend voordeel is dat de robot eventueel opnieuw gebruikt kan worden voor een andere taak. Daarnaast neemt een robotsysteem een relatief klein bedrijfsoppervlak in beslag in vergelijking met een productielijn.

Integreren in het bestaande productieproces

De robotsystemen van Delft Robotics worden geïntegreerd in het bestaande productieproces. Ze behoeven dus geen rigoureuze aanpassingen.

Voordelen

Contact

Delft Robotics B.V

Julianalaan 67
2628 BC Delft
The Netherlands

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Wij nemen graag contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Laat hier uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.


Delft Robotics